Den røde tråd gennem din visuelle identitet er afgørende for en stram visuel og konsekvent branding af din virksomhed

Det kan gælde for alt fra udtrykket og farver på visitkort, logo på arbejdstøj, bildekorationer og det visuelle udtryk på din hjemmeside. Ligeledes er det en stor del af brandingen at den røde tråd i billedmateriale etableres og overholdes når der bliver “sendt noget ud af huset”.

En måde at styre selve udtrykket i dit billedmateriale, er at der etableres en såkaldt billedstil eller visuelt udtryk. Denne kan have mange forskellige regler og specifikke ting, der skal overholdes. Det kan være alt fra en specifik farveholdning, der matcher en eller flere farver i den visuelle identitet – til at fotografier skal optages fra en bestemt vinkel eller med en konsekvent brug af en specifik komposition. Til “reglerne” kan man også tilføje ting, der ikke må indgå i billedmaterialet. Det kan være en bestemt farve, vinkel eller noget helt tredje.

Hold fokus på målgruppen

Udtrykket i billedstilen kan være ligeså forskellig som alt andet markedsføringsmateriale. Til nogle typer virksomheder, giver det rigtig god mening at for eksempel benytte sort/hvid-fotografier – andre virksomhedstyper skal der fuld knald på farver og kontrast. Det handler igen om hvad der harmonerer med den visuelle identitet, hvilken målgruppe du henvender dig til samt hvor billedmaterialet typisk bliver brugt.

Vi har gennem årene hjulpet mange forskellige virksomheder, med at udvikle en unik billedstil, der er med til at skabe et overordnet udtryk i billedmaterialet der bliver brugt i alt fra portrætfotografier på hjemmesider til pressemeddelelser og fotografier i andet markedsføringsmateriale. I bund og grund er billedstilen et kompromis mellem hvad din målgruppe bliver fanget af, og hvad der giver mening i forhold til resten af den visuelle identitet.