Måling af content marketing

I den legendariske film Gladiator er der en scene, hvor Russell Crowe har organiseret en samling gladiatorer under en kamp i Colosseums arena.

Gladiatorerne har taget opstilling i en formation, hvor de er dækket af hinandens skjolde, mens de bliver beskudt med spyd og pile. Russell Crowe råber uafbrudt: “Hold the lines, hold the lines”, men ind imellem er der en, som mister tålmodigheden og bryder ud. Han bliver dræbt med det samme.

Virkeligheden er knapt så dramatisk i de danske marketingafdelinger, men hvis man vil have succes med content marketing, er man nødt til at udvise samme tålmodighed som Russell Crowe og tro på, at den strategi, man har valgt, er den rigtige. Content marketing er en langsigtet investering, og det tager ofte mange måneder, før man kan begynde at lave en reel beregning af ROI.