Derfor skal du bruge film i din markedsføring

Ved brug af film som en del af din markedsføring, kan du effektivt nå ud til dine potentielle kunder på netop dét medie de bruger. Hvad enten det er som en del af din annoncering på sociale medier eller på din hjemmeside, er mulighederne mange for at fortælle din historie, præsenterer et produkt eller noget helt tredje. I sidste ende; benytte filmklip til at konvertere potentielle kunder til reelle salgsmuligheder.

Vi har samlet en række fordele ved at benytte film som et markedsføringsværktøj:

 • Budskabet til seerne står hurtigt klart sammenlignet med at læse, da talehastigheden er betydeligt hurtigere.
  Den gennemsnitlige talehastighed er væsentlig hurtigere end de fleste mennesker er i stand til at læse. Derfor kan man hurtigt få et budskab leveret i forhold til hvis modtageren skal læse sig frem til det. Film hvor der f.eks bliver fortalt om et produkt kan effektivt suppleres af billedmateriale og underlægningsmusik, som understøtter hvad der bliver fortalt og dermed tale til seerens følelser.
 • Stigende interesse for film på sociale medier.
  Der er større organisk rækkevidde ved brug af film på bla. Facebook, der anslår at inden for 5 år vil hovedparten af indholdet på mediet være videoklip
 • Man fremstår som ekspert på sit felt, da man selv bestemmer hvad der skal fortælles om. Og ikke mindst; hvordan det bliver fortalt.
  Et godt råd er, hurtigt at følge op på eventuelle kommentarer og spørgsmål. Husk det er potentielle kunder der interagerer med indholdet.
 • Højere rangering på Google ved brug af YouTube.
  Da Google ejer YouTube, og jo flere af deres produkter man bruger, jo mere begejstrede er de. I bedste fald belønnes indsatsen med højere rangering, hvis man vel at mærke har en hjemmeside, der opfylder krav om eksempelvis søgemaskineoptimering og teknisk opbygning. Der er desuden rigtig meget statistik at hente ved brug af Youtube

“Play-knappen er den mest effektive opfordring til handling på nettet.”
– Michael Litt

Vidste du at..

 • 74% af Facebook’s brugere er online dagligt
 • 78% af internetbrugerne ser filmklip på ugentlig basis – 55% ser hver dag
 • 75% af videoerne bliver afspillet på mobile enheder – dette er en stigende tendens
 • film på sociale medier genererer 1200% flere delinger end ren tekst og stillbilleder tilsammen – dette kaldes også organisk rækkevidde, da den spreder sig af sig selv i modsætning til betalte kampagner og annoncer
 • brug af film på landingsider kan øge konverteringsraten med op til 80% – dette kræver dog at resten af hjemmesiden er optimeret til at guide potentielle kunder til at udfylde en kontaktformular eller foretage et decideret køb
 • 72% af alle internetbrugere søger efter videoer om et produkt før de foretager et køb
 • seere fanger 95% af budskabet sammenlignet med at læse ren tekst, hvor det kun er 10%